Став на опозиција

ОБЕДИНЕТО

Голем ден за нашата света Македонска Православна Црква – Охридската Архиепископија.
Нашата црква мора да е обединета, нашиот Синод, свештеството, исто како што мора да биде обединет и нашиот народ, и тогаш сите искушенија, бури и премрежја ќе бидат премостливи.
Да продолжиме да чекориме обединето.
Честитки за мудроста, обединетоста и достојноста на Синодот и неговото блаженство г.г. Стефан, за градењето на мостови, за бранењето на нашиот идентитет и вредности во кои веруваме, за премостените децениски и вековни јазови.
После одлуката на Вселенската патријаршија, како и оваа денес, сведоци сме на историја важна за нашиот народ и нашата Македонија!
Нека е за многу години!

Можеби ќе ви се допадне

Став на опозиција

УЦЕНА

ЛЕВИЦА Народот се мобилизира против бугаризацијата на Македонија – нема нов предлог! Францускиот предлог, којшто ...

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Next Article:

0 %