Модуси на убиство

Пишува Ненад Алексиќ За жал и јас сум дел од луѓето (човечки живот слеан во проценти) кои не ја прележаа, туку ја преживеаа короната! Да беше болест што може да се прележи само еднаш, ќе звучеше посмирувачки. Како млад, здрав и витален човек на 29 годишна возраст, без „популарните“ коморбидитети (условно „оправдани“ причини за поголем процент на смртност дури и кај младите), без никакви претходни заболувања, пневмонии, грипови и слични вирусни заболувања веќе 15 години, сметав дека мојот организам добро ќе се справи со евентуалната зараза со Ковид-19. Но, како велат, од она што се плашиш тоа ќе те стаса, … Продолжи со читање Модуси на убиство