Став на Костовски

ИЗБОРИ

Господо од актуелната Влада на Република Македонија. Вие немате легитимитет да го решавате македонското прашање во меѓусебниот спор со Република Бугарија. Тоа е исклучиво ексклузивно право на нас, Македонците.

Ја почитувам секоја добронамерна иницијатива на оваа тема, но да не убедувате што е добро, а што е лошо за нас Македонците, тоа е недозволив чин. Не бев поборник за предвремени избори, меѓутоа сега ја сфаќам суштината на функционирањето на оваа вештачко формирана и одржлива Влада, а тоа е обезличување на македонскиот идентитет во очите на македонската и светската јавност. Порачувам до Владата да го одбие францускиот предлог за решавање на спорот со соседна Бугарија и да распише час поскоро, најбрзо можни парламентарни избори со цел да дојде до израз волјата на граѓаните.

Социјалната ерозија од ден на ден расте и ќе биде многу помудро да Владата на Република Македонија се посвети на овој план. Замрзнување на преговорите со ЕУ и Бугарија е императив. Убеден сум дека јас и многумина како мене ќе опстоиме во борбата за нашата национална посебност.

Повторувам, Владата на Република Македонија нема легитимитет да преговара со соседна Бугарија и ЕУ за прашања поврзани со нас, Македонците. Очекувам респект за нашите национални побуди и барања.

Можеби ќе ви се допадне

Став на Костовски

РЕЗИЛ

Новоизгласаниот Кривичен законик со просто мнозинство изгласан во Собранието на Република Македонија, за мене означува ...
Став на Костовски

ГЛУПОСТ

Деновиве во јавноста протече информацијата дека спортската сала Борис Трајковски ќе биде детално реконструирана за ...

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Next Article:

0 %