Став на опозиција

ЗАКАНИ

ВМРО ДПМНЕ

Ковачевски и Шаќири наместо да произведуваат закани со кривични треба да произведуваат решенија, правото на штрајк е со устав загарантирано

Министерот за образование Шаќири наместо да се заканува со кривични пријави до просветните работници кои штрајкуваат, треба да ги поддржи нивните барања и да најде решение.

Министерот фикус кој да не беше штрајкот немаше да знаеме како изгледа, треба подлабоко да навлезе во барањата на просветните работници.

Шаќири и Ковачевски треба да знаат дека правото на протест е со устав загарантирано и тоа е посилно од било кој закон кој погрешно ќе го интерпретира оваа неспособна влада.

Пари за повисоки плати има, но владата треба да се откаже од своите удобства. За што ќе одат најавените 900те милиони евра задолжување? Дали се спрема уште еден нов грабеж на грбот на народот. Наместо закани треба да произведат решенија.

Можеби ќе ви се допадне

Став на опозиција

УЦЕНА

ЛЕВИЦА Народот се мобилизира против бугаризацијата на Македонија – нема нов предлог! Францускиот предлог, којшто ...

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Next Article:

0 %